Yearly Archives: 2015

Ќе се реконструира и проширува канализациона мрежа во Берово

(09.12.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, градоначалникот на општина Берово, Драги Наџински, градоначалникот на општина Пехчево, Игор Поповски, директорот на ЈПКР “Услуга”-Берово, Љупчо Дракалски и директорот на ЈКП “Комуналец”– Пехчево, Ванчо Секуловски, денеска, го потпишаа договорот за спроведување на ИПА проектот “Рехабилитација и проширување на канализациона мрежа во општина Берово”. Вкупната… Прочитај повеќе »

Париз: Министерот Изаири ја интензивира билатералната соработка за намалување на загадувањето и климатските промени

(08.12.2015) Во рамките на светскиот Самит за клима кој се одржува деновиве во Париз, министерот Изаири реализираше низа билатерални средби со ресорните министри од државите кои учествуваа на министерскиот дел од конференцијата СОР 21. На билатерална средба со швајцарскиот државен секретар во Федералниот оддел за животна средина, транспорт, енергија и комуникации, Бруно Оберие беше реафирмирана… Прочитај повеќе »

Одржан Втор состанок на Националниот инвестициски комитет

(07.12.2015) Заменик министрот за животна средина и просторно планирање Стево Темелковски учествуваше на Вториот состанок на Националниот инвестициски комитет на кој што се разгледуваа предлог проектите во секторите тренспорт, енергетика, социјала и животна средина.   Во сегментот наменет за животната средина, заменик министерот Темелковски информираше дека Министерството за животна средина и просторно планирање има подготвено… Прочитај повеќе »