Yearly Archives: 2015

Ќе се гради пречистителна станица за отпадни води во општина Кичево

(11.12.2015г) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, градоначалникот на општина Кичево, Фатмир Дехари и директорот на ЈКП “Комуналец” – Кичево, Зендел Јонузи денеска, потпишаа договор за спроведување на ИПА Проектот “Изградба на пречистителна станица за отпадни води во општина Кичево”, со кој ќе се обезбеди директна заштита на водите во општина Кичево,… Прочитај повеќе »

Потпишан договор за реконструкција и проширување на канализациона мрежа во о. Куманово

(10.12.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски и директорот на ЈП “Водовод”-Куманово, Горан Стојковски,денеска, го потпишаа договорот за спроведување на ИПА проектот „Рехабилитација и проширување на канализациона мрежа во општина Куманово”. Во рамки на реализација на инфраструктурниот проект, кој ќе започне во јануари 2016 година и… Прочитај повеќе »

Почетен состанок на проектот кој ќе придонесе кон намалување на емисиите на СО2 од транспортниот сектор

(10.12.2015г.) Mинистерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири се обрати на отварањето на почетниот состанок на проектот “Стабилизирање на емисиите на стакленички гасови од патниот сообраќај преку двојно намалување на потрошувачката на гориво: регионално спроведување на глобалната иницијатива за економија на горивото“. Министерството за животна средина и просторно планирање, преку изработката на Третиот… Прочитај повеќе »