Yearly Archives: 2015

Продолжуваат активностите за решавање на состојбата со отпадот во Република Македонија

(21.09.2015г.) Mинистерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска, во просториите на ЕУ Инфо центарот во Скопје, со градоначалниците на Источниот и Североисточниот плански регион одржа работен состанок од областа управување со отпад во регионите. На состанокот беа презентирани финансиските импликации за активностите предвидени во изработените документи и се отвори дискусија за тековните… Прочитај повеќе »

Се одржа јавна расправа за нацртот за изменување и дополнување на водостопанската основа на РМ за акумулација „Јагмулар„

(21.09.2015г) Mинистерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска, во просториите на Стопанска комора, ја отвори јавната стручна расправа занацртот за изменување и дополнување наводостопанската основа на Република Македонија за акумулација „Јагмулар„ на река Брегалница, при што на истата беше претставена Нацрт верзијата. Имајќи ја во предвид важноста на проблематиката со која се… Прочитај повеќе »

Министерот Изаири изврши увид на втората фаза од изградбата на водоснабдителниот систем за Тетово

(18.09.2015г) Денес министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири го посети локалитетот каде се изведуваат градежните активности од втората фаза од изградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово. Системот опфаќа осум и пол километарски довод од собирна комора – “Лешница” до собирна комора – “Студена Река”. Вкупната вредност на договорот е 115 милиони… Прочитај повеќе »