Yearly Archives: 2015

Доделена четврта дозвола за колективен постапувач со отпад од електрична и електронска опрема

(01.10.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска, додели дозвола за колективен постапувач со отпад од електрична и електронска опрема на „Екон Eлектрон“. – Основна цел е намалување на негативното влијание од овој вид на отпад врз животната средина, т. е. врз здравјето на луѓето, како и унапредување на стандардите за заштита… Прочитај повеќе »

Министерот Изаири ја отвори работилницата за хидрометеоролошки услуги и климатски промени

(23.09.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска, се обрати на отворањето на работилницата која се одржа во х.Континентал во Скопје, во рамки на проектот: „Градење на виртуелен западно балкански центар за хидрометеоролошки услуги и климатски промени“. Нагласувајќи дека климатските промени се прашање на кое Владата на Република Македонија посветува сериозно внимание… Прочитај повеќе »

Македонија го одбележа Денот без автомобили

(22.09.2015.) Денеска, заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски, градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и раководителот на секторот за соработка во Делегацијата на ЕУ во РМ, Мартин Клауке, учествуваа во големото велосипедско дефиле што се возеше низ скопските улици по повод меѓународниот Ден без автомобили и на завршниот настан од Европската… Прочитај повеќе »