Yearly Archives: 2015

Изаири: Секој од нас треба одговорно да се однесува со животната околина и со отпадот што самиот го произведува

(03.10.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалникот на о. Гостивар, Невзат Бејта, денеска, се приклучија во активностите во рамки на акцијата „Македонија без отпад 2015“, кои беа спроведени во о. Гостивар, на локација „Стари касарни“ на патот кон с. Русино. Порачувајќи дека за трајно расчистување на дивите депонии не се… Прочитај повеќе »

Спроведена четвртата акција „Македонија без отпад 2015“

Со акции за расчистување на депонии во повеќе урбани локации на целата територија на Република Македонија, денеска, Министерството за животна средина и просторно планирање, во соработка Град Скопје и општините во Република Македонија со нивните jaвни претпријатијаи граѓанската асоцијација „Ајде Македонија“, четврта година по ред ја спроведе кампањата „Македонија без отпад“. Заменик министерот за животна… Прочитај повеќе »

Македонија без отпад 2015 год.

Министерството за животна средина и просторно планирање, во соработка со Град Скопје и општините во Република Македонија со нивните jaвни претпријатија, и граѓанската асоцијација „Ајде Македонија Ве поканува на 3-ти октомври 2015 г. (сабота), да се приклучите во големата национална кампања „Македонија без отпад 2015“. Активности ќе се спроведуваат на целата територија на државата, при… Прочитај повеќе »