Yearly Archives: 2015

Одржана панел дискусија „Енергетско моделирање во рамките на климатските промени и COP 21“

(06.10.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и оперативниот шеф од делегацијата на ЕУ Мартин Клауке, го отворија дискусиониот панел на тема „Енергетско моделирање во рамките на климатските промени и COP 21“ кој, денеска, се одржа во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје. Целта на панелот беше да отвори дискусија за… Прочитај повеќе »

Стручна расправа за измена на водостопанска основа на Р.Македонија за акумулација Јагмулар Општина Штип

Почитувани, Согласно заклучокот на Владата на Република Македонија, за доставување на предлог измените на водостопанската основа, Ве известувам дека Министертвото за животна средина и просторно планирање е задолжено по одржувањето на стручната јавна распарава истата да ја достави на разгледување. Со оглед на тоа што стручната расправа се одржа на 21.09.2015, рокот за доставување на… Прочитај повеќе »

Заменик министерот Темелковски на десеттата седница на Советот за развој на Скопски плански регион

(05.10.2015г.) Заменик министерот за животна средина и просторно планирање Стево Темелковски присуствуваше на десеттата седница на Советот за развој на Скопски плански регион, со фокус на управувањето со отпад, која се одржа во просториите на хотел „Камник“. На средбата учество земаа и претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион, Сокол Митровски, холандскиот амбасадор… Прочитај повеќе »