Yearly Archives: 2015

Министерот Изаири на конференција за користење на отпадот како инвестициска можност во Р. Македонија

(21.10.2015г.) Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири се обрати наотворањето на конференцијата на тема: „Искористување на отпадот како инвестициска можност во Македонија“,која е во организација на Македонската Асоцијација за управување со цврст отпад- МаСВА. Министерот Изаири изрази задоволство што на оваа меѓународна конференција ќе се дискутира за управување со отпадот од перспектива… Прочитај повеќе »

Во Куманово одбележан 11 Октомври

(11.10.2015г.) Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски присуствуваше на свеченоста која, по повод одбележувањето на 74 годишнината од почетокот на антифашистичкото востание и народноослободителната војна во Македонија, се оддржа во Куманово. Во таа прилика, заменик министерот, како дел од владината делегација, положи свежо цвеќе на Спомен Костурницата во овој град. Почест… Прочитај повеќе »

Министерот Изаири во Белград на форумот „Реформа на градежни дозволи за поконкурентни региони“

(07.10.2015)Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска, во Белград, учествуваше на Првиот меѓународен форум за реформа на системот за издавање на градежни дозволи во Југоисточна Европа на тема „Реформа на градежни дозволи за поконкурентни региони“. Министерот Изаири имаше свое излагање во Панел I, кој се однесува на воведување на електронски системи за… Прочитај повеќе »