Yearly Archives: 2015

Мinistri Izairi në Samitin e klimës në Paris

(07.12.2015) Мinistri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Nurhan Izairi, sot dhe nesër në Paris, në kuadër të Samitit të klimës, merr pjesë, në pjesën ministrore të Konferencës së palëve të Konventës kornizë të Kombeve të Bashkuara për ndryshimet klimatike (COP 21). Me pjesëmarrjen e vet Ministri e riafirmoi gatishmërinë politike të Republikës së Maqedonisë… Lexoni me shume »

Përforcohen kapacitetet për zbatimin e rregullativës ligjore në sferën e menaxhimit me ujërat

(03.12.2015) Zëvendësministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Stevo Temellkovski dhe ambasadori i BE-së Aivo Orav, sot mbajtën fjalime në ngjarjen përfundimtare të projektit “Ndihmë teknike për përforcimin e kapaciteteve institucionale për harmonizim dhe zbatim të rregullativës ligjore në sferën e  menaxhimit me ujërat“, në të cilën u prezentuan rezultatet e projektit. – Ky projekt… Lexoni me shume »

Rindërtimi i kanalizimit atmosferik do ta zgjidhë problemin me ujërat e zeza në Dibër

(25.11.2015) Мinistri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Nurhan Izairi dhe kryetari i komunës së Dibrës Ruzhdi Lata, sot, në komunën e Dibrës, morën pjesë në fillimin e projektit „Rindërtimi i kanalizimit atmosferik në qytetin e Dibrës, dega- rruga 8 Shtatori dhe Vëllazërim Bashkimi“. Vlera e përgjithshme e këtij projekti është 7.104.000 denarë, ndërsa Ministria… Lexoni me shume »