Yearly Archives: 2015

Темелковски: Неопходни се јаки, опремени и капацитетно оформени јавни комунални претпријатија

 Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Стево Темелковски се обрати на отварањето на Годишното собрание на Асоцијацијата на даватели на комунални услуги (АДКОМ) кое денеска се одржува во Охрид. Поздравувајќи го претседателот на АДКОМ, Игор Спасовски и изразувајќи задоволство од 11 годишната плодна и успешна соработка помеѓу Министерството за животна средина и просторно… Прочитај повеќе »

Изаири: Министерството за животна средина и просторно планирање е транспарентно во својата работа

(15.01.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, заедно со потесното раковдство, одржа прес-конференција на која реферираше за степенот на реализација на проектите кои се наследени и се во тек, потоа за проектите започнати по назначувањето, вклучувајќи ги и проектите за кои се доделени средства од Програма за инвестирање во животната средина за… Прочитај повеќе »

Македонија ја развива националната студија за тарифа за вода

(15.01.2015г)-Kон водите како општо добро, треба да се однесуваме со посебна грижа водејќи сметка за нашето влијание врз нив, но и за тоа на каков начин и во која количина ги користиме. Токму, овој проект беше насочен кон изработка на Студија за тарифи за вода, која ги предложи економските инструменти за користење на водите, и… Прочитај повеќе »