Yearly Archives: 2015

Одржана втора заедничка седница на Владите на Република Македонија и на Република Србија

(16 февруари 2015 г.) Министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири во рамките на денешната втора заедничка седница на Владите на Република Македонија и на Република Србија оствари билатерална средба со министерот за земјоделство и заштита на животната средина на Р. Србија, Снежана Богосављевиќ Бошковиќ. На средбата се потенцираше успешноста на досегашната билатерална… Прочитај повеќе »

Состојбата со системот за отпадни батерии и електричниот и електронски отпад во Република Македонија

Производителите и увозниците на електронска опрема (од кои 95 % се увозници, а мал дел производители) од 1 јануари 2014 година имаа обврска да бидат регистрирани во Министерството за животна средина и просторно планирање и тоа го направиле повеќе од 450 субјекти – информираше заменик министерот за животна средина, Стево Темелковски во своето обраќање на… Прочитај повеќе »

Остварена средба на министерот Изаири со швајцарскиот амбасадор Лазарото

Денеска, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири одржа работна средба со амбасадорот на Швајцарската конфедерација во Р. Македонија, Стефано Лазарото. На средбата се дискутираше за прогресот во реализацијата на тековните проекти “Изградба на пречистителна станица за отпадни води во Гевгелија финансиран од швајцарската влада, грчката влада и домашно кофинансирање во висина од… Прочитај повеќе »