Yearly Archives: 2015

Министерството и граѓанскиот сектор ја продлабочуваат соработката во заштитата на животната средина

(18.03.2015) Раководниот кадар на Mинистерството за животна средина и просторно планирање, предводено од министерот Нурхан Изаири, денес остварија средба со невладините организации кои делуваат во животната средина со цел да разменат информации, мислења и искуства за предизвиците и активностите за заштита на животната средина во Р. Македонија. – Посебно би сакал да нагласам дека целта… Прочитај повеќе »

Средба на министерот Изаири со американскиот амбасадор Бејли

(13.03.2015 год.) Денес, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, оствари работна средба со новиот амбасадор на САД во Р.Македонија, Н.Е. Џес Л. Бејли.   Посакувајќи му успех и резултати на американскиот амбасадор, министерот Изаири ја истакна досегашната успешна соработка помеѓу двете држави во областа на заштита на животната средина. На состанокот се… Прочитај повеќе »

Одржан првиот состанок на Секторската работна група за животна средина и климатски акции

(12.03.2015 год.) Денеска во Скопје се одржа првиот состанок на Секторската работна група за животна средина и климатски акции, на кој се дискутираше за најновиот развој во политиката на планирање во секторот животна средина и климатски промени, како и за други активности кои ги имплементира Министерството за животна средина и просторно планирање. Основна цел е… Прочитај повеќе »