Yearly Archives: 2015

Завршена реконструкцијата на ободниот канал во Арачиново

(21.03.2015 г.) Со официјално предавање на користење од страна министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири на градоначалникот на општина Арачиново Брахим Ајвази се означи завршувањето на реконструкцијата на ободниот канал во Арачиново. Искажувајќи надеж дека со овој зафат локалната власт, но и жителите на Арачиново трајно ќе се ослободат од проблемите на… Прочитај повеќе »

Со чистење на Кањонот Матка започна пролетната кампања за чистење на отпадот во о. Сарај

(21.03.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири и градоначалникот на општина Сарај Беким Мурати денес се вклучија во акцијата за чистење на отпадот во кањонот Матка со која општина Сарај ја започнува пролетната кампања за чистење на неправилно одложениот отпад низ сите населени места во општината. Поздравувајќи ја иницијативата на градоначалникот за… Прочитај повеќе »

Министерот Изаири оствари работна средба со словенечкиот амбасадор Раковец

(20.03.2015г.) Денес, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, оствари работна средба со амбасадорот на Словенија во Р.Македонија,Н.Е. Бранко Раковец.    На средбата, министерот Изаири ја поздрави досегашната успешна билатерална соработка во областа заштита на животната средина, изразувајќи уверување дека продлабочувањето на истата ќе отвори нови можности за размена на искуства и проекти… Прочитај повеќе »