Yearly Archives: 2015

Одржана јавна расправа за пречистителната станица за отпадни води за Град Скопје

(30.10.2015)Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири имаше свое обраќање на јавната расправа на тема „Проценка на можните решенија за третман на отпадните води и милта и препорачани техничко-технолошки решенија“, на која пред пошироката јавност, невладиниот сектор, бизнис секторот, експертската и научна јавност и останатите општествени чинители, беа презентирани и образложени предвидените и… Прочитај повеќе »

Ќе се расчистува дивата депонија во Арачиново

(27.10.2015г.) Денеска министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ја посети општина Арачиновo при што заедно со градоначалникот Брахим Ајвази излегоа на терен за да направат увид во состојбата со дивата депонија која се наоѓа на самиот излез од населеното место. Проблемот со оваа депонија повторно се актуализира во последниве денови поради постојаното… Прочитај повеќе »

Завршува изградбата на секундарната фекална канализациона мрежа во Ченто

(27.10.2015г.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, денеска ја посети локацијата каде се одвиваат градежните работи на секундарната фекална канализациона мрежа на улиците 37 и 22 во н.м. Ченто. Проектот е финансиран преку Програмата за инвестирање во животната средина на Министерството за животна средина и просторно планирање за 2015 г. Согласно договорот,… Прочитај повеќе »