Категорија: Соопштенија

Информација за медиуми

Почитувани, Ве информираме дека утре на 22 март 2019 година, по повод Меѓународниот ден на водите, заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули ќе се приклучи на акцијата на подводно чистење на езерото Матка. Активностите на членовите на Спелео-нуркачкиот клуб „Врело“ и Нуркачкиот клуб „Пена“ ќе се одвиваат во езерото пред манастирот … Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Почитувани, Ве информираме дека утре на 07.03.2019 година (четврток)  ќе се одржи еднодневна работилница на тема „Подготовка на национален интегриран план за енергија и клима (NECP)“ за периодот 2020 – 2030та година. Воведни обраќања на работилницата ќе имаат Јани Макрадули, заменик министер за животна средина и просторно планирање, Зоран Павловски, државен секретар во Министерство за… Прочитај повеќе »

Соопштение

Министерството за животна средина и просторно планирање Ве информира дека согласно Законот за управување со отпадот (Службен весник на Република Македонија бр. 68/04, 71/04, 107/07, 102/08, 143/08, 124/10, 51/11, 123/12, 147/13, 163/13, 51/15, 146/15, 156/15, 192/15, 39/16) сите заинтересирани кандидати за полагање на испитот за УПРАВИТЕЛ СО ОТПАДможе да достават писмо за интерес за полагање… Прочитај повеќе »