Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 02.10.2019 год.

Министерот за животна средина и просторно планирањедонесе Решение за прогласување на палеонтолошкиот локалитет – Стамер за природна реткост. Решението за прогласување на природната реткост е објавено во Службен весник на Република Северна Македонија бр. 217 од 21 Октомври 2019 година

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ

Почитувани, Ве информираме дека на 4 ноември 2019г, (понеделник) министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини ќе се обрати на промоцијата на Третиот преглед на состојбите со животната средина (ПСЖС), која ќе се одржи во хотел Холидеј Ин, со почеток во 10 часот. Целта на промоцијата е да се информираат сите засегнати страни… Прочитај повеќе »

Соопштение за продолжување на крајниот рок за поднесување на понуди на тендерот за избор на технологија за HCH во кругот на ОХИС

UNIDO, агенција која што е одговорна за имплементација на проектот: „Отстранување на техничките и економските бариери за започнување на ремедијацијата на локациите контаминирани со α-HCH, β-HCH и линдан во ОХИС“, го продолжи крајниот рок за поднесување на понуди до 16.12.2019. Подолу е линкот до тендерот на веб страната на UNIDO https://www.unido.org/resources-procurement/notices Event No.1100127349.