Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 21.11.2019 год.

Ве информирамe дека на 21.11.2019 година (четврток), на иницијатива на Светска банка, во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање ќе се одржи Регионална конференција: „Управување со квалитетот на воздухот (AQM) во регионот на Западен Балкан – Прашања, решенија и можности за финансирање“. Настанот ќе се одржи во хотел Мериот, со почеток во 9:00… Прочитај повеќе »

Соопштение за измена на Уредбата за класификација на површинските води

Почитувани, Министерството за животна средина и просторно планирање пристапи кон изменување на Уредбата за класификација на површинските води со кои се предлага примената на Уредбата да започне од 1 Јануари 2022 година. Сите ваши предлози во однос на измената на Уредбата може да ги доставите најдоцна до 5 Декември 2019 година на следната електронска адреса:… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 02.10.2019 год.

Министерот за животна средина и просторно планирањедонесе Решение за прогласување на палеонтолошкиот локалитет – Стамер за природна реткост. Решението за прогласување на природната реткост е објавено во Службен весник на Република Северна Македонија бр. 217 од 21 Октомври 2019 година