Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 29.07.2019 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини ќе присуствува и ќе се обрати на промотивниот настан што по повод означувањето на албанскиот дел од Охридското Езеро како природно и културно светското наследство на УНЕСКО и потпишувањето на договорот за проектот “За зајакнување на управувањето со заедничкото прекугранично природно и културно… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 10.07.2019 год.

Почитувани претставници на медиумите, Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини Ве поканува на брифинг, во четврток, на 11 јули 2019 година. Брифингот ќе се одржи во 14 часот во кабинетот на Министерот, а ќе присуствуваат и заменик министерот Јани Макрадули и државниот секретар Ана Петровска. (МЖСПП, плоштад Пресвета Богородица бр.3, спрат 8)… Прочитај повеќе »

Известување за нацрт верзија на Правилникoт за планирање, проектирање, подигање и одржување на зеленилото

Согласно член 12 став (3) од Законот за урбано зеленило („Службен весник на РСМ“ бр.11/18) подготвена е нацрт верзија на Правилникoт за планирање, проектирање, подигање и одржување на зеленилото. Со Правилникот подетално се пропишува планирањето, проектирањето, подигањето и одржувањето на зеленилото како и формата и содржината на зелениот катастар, Стратегијата за развој на зеленилото, основниот… Прочитај повеќе »