Категорија: Соопштенија

Природна реткост – Киселичка пештера

Согласно Законот за заштита на природата, Министерството за животна средина и просторно планирање ја прогласува за природна реткост Спелеолошкиот објект – Киселичка Пештера која се наоѓа на подрачјето на општина Делчево, село Киселица. Решението за прогласување на Киселичка пештера за природна реткост е обајевно во Службен весник Број 174 од 22 август 2019 Линк до… Прочитај повеќе »

Прослава на 8 Септември – Денот на независноста

(05.09.2019г.) Под мотото „Боите на независноста“ во недела од 11 до 14 часот кај Школка во Градскиот парк во Скопје, ќе биде организирана прослава по повод 8 Септември – Денот на независноста. Министерството за животна средина и просторно планирање по повод прославата  на 8 Септември – Денот на независноста на својот штанд ќе постави пункт… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 08.08.2019 год.

Министерството за животна средина и просторно планирање и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ја поддржуваат кампањата за намалувањето на заканите од пожари во период на високи температури која ќе се одвива на целата територија на Републиката во организација на Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС), а со поддршка на ЕВН. Целта на оваа кампања… Прочитај повеќе »