Категорија: Соопштенија

Информација за поднесено известување за намера за изведување на проектот: Експлоатација на минерална суровина – бакар, злато и сребро, на локалитетот “Плавица и Црн врв“ во општина Кратово и општина Пробиштип

Министерството за животна средина и просторно планирање ја известува заинтересираната јавност дека инвеститорот ДПТ “СИЛГЕН РЕСУРСИС ИНТЕРНЕШНЛ“ ДОО од Кратово, со седиште на ул. “Гоце Делчев“ бр. 70, Кратово, достави известување за намера за изведување на проектот: Експлоатација на минерална суровина – бакар, злато и сребро, на локалитетот “Плавица и Црн врв“ во општина Кратово… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 19.09.2019 год.

Ве известуваме дека утре, на 20.09.2019г. (петок) државниот секретар при Mинистерството за животна средина и просторно планирање Ана Петровска,ќе се приклучи на велосипедското дефиле по повод одбележувањето на Денот без автомобили 2019, кое ќе стартува во 11:30 часот од паркот Ибни Пајко позади Националната Филхармонија. Велосипеди ќе возат и в.д шефот на делегацијата на ЕУ… Прочитај повеќе »

Природна реткост – Киселичка пештера

Согласно Законот за заштита на природата, Министерството за животна средина и просторно планирање ја прогласува за природна реткост Спелеолошкиот објект – Киселичка Пештера која се наоѓа на подрачјето на општина Делчево, село Киселица. Решението за прогласување на Киселичка пештера за природна реткост е обајевно во Службен весник Број 174 од 22 август 2019 Линк до… Прочитај повеќе »