Категорија: Соопштенија

Р Е З У Л Т А Т И од избор на членови односно заменик членови

Р Е З У Л Т А Т И од избор на членови односно заменик членови за Секторската работна група и ИПА II Секторскиот мониторинг комитет за секторот животна средина и климатски акции Почитувани, Министерството за животна средина и просторно планирање Ве информира дека резултатите од изборот на членови односно заменик членови за Секторската работна… Прочитај повеќе »

Листа на пријавени кандидати за член односно заменик член во ИПА II Секторски мониторинг комитет за секторот животна средина и климатски акции

Листа на пријавени кандидати за член односно заменик член во ИПА II Секторски мониторинг комитет за секторот животна средина и климатски акции

Известување 04.11.2016

Денес, на денот на влегување во сила на Парискиот Договор, Министерството за животна средина и просторно планирање, во улога на национален координатор за климатски промени, потсетува дека активно учествуваше во целиот процес на дефинирање, усвојување и потпишување на Парискиот договор. Исто така, МЖСПП го водеше процесот на изработка и доставување на т.н национален придонес за… Прочитај повеќе »

СООПШТЕНИЕ за одржување јавна расправа за Извештајот за стратегиска оцена на животната средина за Националната Стратегија за заштита на природата (2017-2027)

Министерството за животна средина и просторно планирање како изготвувач на Националната Стратегија за заштита на природата (2017-2027) во согласност со своите надлежности и обврски, организира јавна расправа за Извештајот за стратегиска оцена на животната средина за Националната Стратегија за заштита на природата (2017-2027). Јавната расправа ќе се одржи на ден 04.11.2016 година (петок) од 13.00-15.00… Прочитај повеќе »

ОГЛАС БР. 1/2016

Врз основа на член 22, став 1 алинеа 1 и став 3 од Законот за работни односи ( Службен Весник на Република Македонија бр. 62/05, 106/08, 161/08, 130/09, 114/09, 130/09, 10/12, 11/12, 13/13, 25/13, 170/13, 187/13, 113/14, 20/15, 33/15, 72/15, 129/15 и 27/16) Министерството за животна средина и просторно планирање објавува: О Г Л А… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 13.10.2016 год.

Ве известуваме дека утре, на 14.10.2016г. (петок) министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети ќе го отвори почетниот состанок на проектот “Постигнувањето на заштита на биолошката разновидност преку создавање и ефикасно управување со заштитени подрачја и интегрирање на биолошката разновидност во планирање на користење на земјиштето”. Проектот е финансиран од Глобалниот фонд за… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 12.10.2016 год.

Ве известуваме дека на 12.10.2016 год. (среда) заменик министерот за животна средина и просторно планирање Стево Темелковски ќе се обрати на свеченоста по повод започнување со градежни работи на проектот “Рехабилитација и доградба на канализационата мрежа во општина Берово”. Почетокот на настанот е закажан за 13:00 часот на ул. Даме Груев бр. 15, на паркиралиштето… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 05.10.2016 год.

Ве известуваме дека министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети и амбасадорот на ЕУ во Македонија Н.Е. Самуел Жбогар ќе се обратата на НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ВОДИ, која во четврток, на 6-ти октомври 2016г. ќе се одржи во Скопски Саем (Бизнис конференциската сала) во Скопје. Конференцијата има цел навремено информирње за реформските процеси… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 04.10.2016 година.

Ве известуваме дека утре, на 05.10.2016 (среда) министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети, вице-премиерот за европски прашања, Арбр Адеми, амбасадорот на ЕУ во Македонија, Н.Е. Самуел Жбогар и градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски,ќе се обратат на промоцијата на ИПА проектот “Рехабилитација и проширување на канализациона мрежа во општина Куманово”, со чија… Прочитај повеќе »