Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 06.10.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, ќе присуствува на Првиот меѓународен форум за реформа на системот за издавање на градежни дозволи во Југоисточна Европа на тема „Реформа на градежни дозволи за поконкурентни региони“ кој на 07 октомври 2015г. (среда) ќе се одржи во Палатата Србија во Белград. Министерот Изаири… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 05.10.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири на 06.10.2015г. (вторник) ќе се обрати на дискусиониот панел „Енергетско моделирање во рамките на климатските промени и COP 21“. Настанот ќе се одржи во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје, со почеток во 10.00 часот. Работилницата е во организација на Тинк Тенкот… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ 02.10.2015

Македонија без отпад 2015 год. Ве информираме дека заменик министерот за животна средина и просторно планирање Стево Темелковски и градоначалниците на општина Ѓорче Петров, Сокол Митревски и на град Скопје, Коце Трајановски ќе се приклучат на централната акција од кампањата „Македонија без отпад 2015 г“, што ќе се одржи на 3-ти октомври 2015г. (сабота), во… Прочитај повеќе »