Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 26.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 27.10.2015г. (вторник), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе направи увид во реализација на проектот за изградба на секундарна фекална канализациона мрежа на улиците 37 и 22 во н.м. Ченто. Ве покануваме со Ваши екипи да присуствувате на настанот кој е закажан во 10.00 часот, на локација… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 20.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 21.10.2015г. (среда), министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири ќе се обрати наотворањето на конференцијата на тема: „Искористување на отпадот како инвестициска можност во Македонија“која ќе се одржи во х. Буши Ресорт и Спа, Стара Чаршија, Скопје. Меѓународната годишна конференција е во организација на Македонската Асоцијација за управување… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 15.10.2015

Ве информираме дека на 16.10.2015г, (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири во 11 часот ќе ја посети општина Брвеница каде заедно со министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски и градоначалникот Енвер Пајазити  ќе присуствуваат на отпочнувањето на проектот за изградба на дел од фекалната канализациона мрежа во населените места  Брвеница… Прочитај повеќе »