Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 02.11.2015 год.

Ги покануваме уредниците и новинарите кои ја водат областа животна средина во вторник, 3.11.2015г. на прес конференција на кој ќе зборува министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, Н.Е. Лоренс Оер, амбасадор на Франција и Н.Е. Луиза Винтон, постојан претставник на УНДП во Република Македонија. Пресот ќе се одржи во 12 часот, во… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 30.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, 31.10.2015 година (сабота), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и градоначалникот на Тетово, Теута Арифи, ќе направат увид на тековните активности за изградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово – осум ипол километарски довод од собирна комора – “Лешница” до собирна комора – “Студена Река”. Организиран е превоз… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 29.10.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 30.10.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, амбасадорот на Франција во Македонија, Н. Е. Лоренс Оер и градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски ќе се обратат на отварањето на јавната расправа на тема „Проценка на можните решенија за третман на отпадните води и милта и препорачани… Прочитај повеќе »