Категорија: Соопштенија

Соопштение за јабноста 23.11.2015 год.

Ве информираме дека утре, на 24.11.2015г. (вторник), во Хотел Холидеј Ин министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе има поздравно обраќање на дводневниот состанок на Извршнотo Тело на Европскиот процес за здравје и животна средина, како дел од подготовките за следната VI-та министерска конференција за здравје и животна средина која ќе се… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 19.11.2015 год.

Ве информираме дека утре на 20.11.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири заедно со Н.Е. Лоренс ОЕР амбасадор на Франција и Н.Е. Луиза Винтон, постојан претставник на УНДП во Македонија ќе ги доделат наградите за најдобри достигнувања на учесниците на фотоконкурсот „Делувај Сега“ и натпреварот за медиуми „Борба против климатските промени“…. Прочитај повеќе »

Соопштрение за јавноста 13.11.2015 година

Ве информираме дека денес на 13.11.2015г. (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе оствари средба со градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски при што ќе ја разгледа можноста за решавање на проблемот со фекалната канализација во населбата Дарданија во о.Куманово. Изјави за новинари ќе бидат дадени во 12:30 часот во просториите… Прочитај повеќе »