Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 21.09.2015г.

Ве информираме дека утре, на 22 септември 2015 година,(вторник) во 10:00 часот, заменик министерот за животна средина, Стево Темелковски, ќе се приклучи на велосипедското дефиле кое ќе стратува во 10:00 часот пред Порта Македонија. Велосипедистите ќе се движат по маршрутата: Порта Македонија – ул.Димитрие Чуповски – бул. Климент Охридски – бул. Партизански одреди, се врти… Прочитај повеќе »

ИНФОРМАЦИЈА ДО МЕДИУМИ 21.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 21.09.2015г. (понеделник), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, ќе ја отвори јавната стручна расправа занацртот за изменување и дополнување на водостопанската основа на Република Македонија за акумулација „Јагмулар„ на река Брегалница. Почетокот на расправата е закажан за 12:00 часот во Стопанска Комора во Скопје Ве покануваме со Ваши… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 18.09.2015 год.

Ве информираме дека, на 21.09.2015г. (понеделник), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе одржи работен состанок со градоначалниците на Источниот и Североисточниот плански регион. На состанокот ќе бидат презентирани изработените документи и ќе се разгледуваат и дискутираат идните активности од областа на управување со отпад во регионите, со цел информирање на засегнатата… Прочитај повеќе »