Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 28.12.2015 год.

Ве информираме дека денеска (понеделник), на 28.12.2015г, во 13:00 часот во општина Сарај, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе оствари средба со градоначалникот Беким Мурати. По средбата ќе биде посетена локацијата на која се одвиваат градежните работи од проектот „Изградба на пречистителна станица за отпадни води во Глумово-Шишево“ каде ќе бидат… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 25.12.2015 год.

Ве информираме дека денеска, 25 декември 2015 година (петок), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе одржи конференција за новинари во врска со состојбите со алармантното загадување на воздухот.  Пресот ќе се одржи во 14:00 часот во Министерството за животна средина и просторно планирање (бул. Гоце Делчев 18, зграда на МРТВ, 10-ти… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.12.2015 год.

Денеска, на 17 декември 2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири, ќе одржи состанок за состанок со градоначалниците на општините: Тетово, Кичево, Битола, Кавадарци и Градот Скопје на кој ќе се дискутира за појавата на епизодите со високи концентрации на PM10 честичките како и за активностите кои треба да се преземат… Прочитај повеќе »