Категорија: Соопштенија

Соопштение за јавноста 25.09.2018 год.

Ве информираме дека на 26 септември 2018 г. (среда) ќе се промовира завршувањето на градежните работи за регулација на Липковска Река. На настанот ќе присуствува министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки, постојниот претставник на Програмата за развој на Обединетите Нации Луиза Винтон и градоначалникот на општина Липково Еркан Арифи. Настанот ќе започне… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 25.09.2018

Ве информираме дека на 26 септември 2018 г (среда), свечено ќе биде пуштена во употреба пречистителната станица за отпадни води во Гевгелија. На настанот ќе присуствуваат премиерот на Република Македонија Зоран Заев, амбасадорите на Швајцарија и на Грција, Н.Е. Сибил Сутера Техада и Н.Е. Димитрис Јанакакис, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 21.09.2018 год.

Ве информираме дека на 24.09.2018 година (понеделник), министерот за животна средина и просторно планирање  Садула Дураки,  ќе се обрати на воведениот настан за промоција напроектот за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион. Настанот ќе се одржи во Конференциската сала на Општина Тетовосо почеток во 13 часот. Свое ораќање ќе имаат и министерот… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 20.09.2018 год.

Ве информираме дека на 21.09.2018 година (петок), министерот за животна средина и просторно планирање  Садула Дураки, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу и директорот на ЈП Паркови и зеленило Ардијан Муча по повод Светскиот ден на мирот ќе го промовираат новиот парк на улица Дижонска (Раскрсницата помеѓу ул. Втора Македонска… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.09.2018 год.

Ве информираме дека на 18 септември 2018 г (вторник) заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули ќе присутвува на Јавната дебата за влијанието врз животната средина на проектот национален гасификационен систем во Република Македонија, Делница 5 Скопје – Гостивар – Кичево. Дебатата ќе се одржи во Конференциска Сала – Хотел Водно (Средно… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 03.09.2018 год.

Ве информираме дека на 04 септември 2018 г. (вторник) заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули ќе присуствува на завршната церемонија на Твининг проектот за јакнење на административните капацитети за спроведување на Рамковната директива за отпад и директивите за посебните видови на отпад (пакување, батерии и отпад од електрична и електронска опрема)…. Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 22.08.2018 год.

Почитувани, Ве информираме дека на 23.08.2018 година (четврток), министерот за животна средина и просторно Садула Дураки и градоначалникот на о. Врапчиште, Исен Шабани,ќе го одбележат отпочнувањето на градежните работи за изградба на канализациона мрежа во с. Добридол, о. Врапчиште. Министерот Дураки и градоначалникот Шабани ќе остварат средба во 11.00 часот во Домот на културата во… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 17.07.2018 год.

Ве информираме дека утре, на 18.07.2018 г. (среда) министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки ќе се обрати на настанот по повод официјалното пуштење во употреба на пречистелната станица за третман на урбани отпадни води во Радовиш финансирана во рамки на ИПА програмата. Настанот ќе започне во 10:00 часот на локацијата каде е… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 03.07.2018 год.

Ве информираме дека утре, на 03.07.2018 г. (вторник) министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки ќе се обрати на настанот по повод официјалното пуштење во употреба на пречистелната станица за третман на урбани отпадни води за Прилеп, која е најголемата пречистителна станица финансирана преку ИПА и една од најголемите во државата. Настанот ќе… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 19.06.2018 год.

Ве информираме дека на 20.06.2018 г. (среда) министерот за животна средина и просторно планирање, Садула Дураки ќе се обрати на официјалното пуштање во употреба на Пречистителната станица за третман на урбани отпадни води во општина Кичево. На настанот ќе се обратат и претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, евроамбасадорот Самуел Жбогар, министерот за… Прочитај повеќе »