Архива

Конференција за “Насочување на базите на податоци и форматите за размена на информации

(19-21.09.2012 год.) Во Скопје – Хотел Александар Палас, се одржа конференција со наслов “Насочување на базите на податоци и форматите за размена на информации”, организирана од страна на Европската агенција за животна средина (ЕЕА). Министерот за животна средина и просторно планирање, Абдилаќим Адеми, ја отвори  конференција која е организирана во рамки на проектот “Кон заеднички… Прочитај повеќе »

Прв состанок на Интерес Групата за Користење на земјиштето и Просторно планирање

(19-20.09.2012 год.) Во Копенхаген – Данска, се одржа првиот состанок на Интерес групата за Користење на земјиштето и Просторно планирање, инициран од страна на Европската агенција за животна средина. На работилницата во Копенхаген учествуваше Дејан Гаџовски, претставник од Секторот за Просторно планирање во рамки на Министерството за животна средина и просторно планирање. Целта на оваа… Прочитај повеќе »

Во рамките на твининг проектот „Зајакнување на капацитетите на централно и локално ниво во управувањето со животната средина во областа на квалитетот на воздухот„во текот на 2012 година се одржаа следните работилници и обуки

6.9.2012 – Работилница за претставниците од најголемите индустриски претпријатија во врска со презентација на Упатството за мерење на емисии На оваа работилницата учествуваа претставници од индутрискиот сектор и приватните компании кои вршат мерења на емисии. Оваа работилница предизвика огромно интересирање и имаше одлична посетеност. На работилницата беа презентирани практични примери од Упатството за користење на… Прочитај повеќе »