Категорија: Соопштенија

СООПШТЕНИЕ

Министерството за животна средина и просторно планирање ја информира јавноста дека податоците од мониторинг станиците за квалитет на амбиенталниот воздух во Кавадарци, Битола 2, Гостивар и Ректорат во наредните петнаесетина дена нема да бидат достапни на порталот за квалитет на воздухот http://air.moepp.gov.mk/. На овие мерни места ќе се врши сервисирање на дополнителната опрема неопходна за… Прочитај повеќе »

СООПШТЕНИЕ Ќе се исклучат инструментите од мониторинг системот во Велес поради реконструкција на улица

Поради реконструкција на дел од улицата Благој Ѓорев која што се наоѓа во непосредна близина на мониторинг станицата во Велес – Велес 2 поставена во дворот на детската градинка Димче Мирчев во населба Тунел, се појавуваат високи концентрации на суспендирани честички со големина до 10 и 2.5 микрометри (РМ10 и РМ2,5) во околината на станицата…. Прочитај повеќе »