Yearly Archives: 2020

ОГЛАС ЗА ПОЛАГАЊЕ НА СТРУЧЕН ИСПИТ ЗА СТЕКНУВАЊЕ СО ЗВАЊЕ ЕКСПЕРТ ЗА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕ НА ПРОЕКТИ ВРЗ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

ОГЛАС ЗА ПОЛАГАЊЕ НА СТРУЧЕН ИСПИТ ЗА СТЕКНУВАЊЕ СО ЗВАЊЕ ЕКСПЕРТ ЗА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕ НА ПРОЕКТИ ВРЗ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Програма за полагање на стручен испит за стекнување на звање експерт за оцена на влијание на проекти врз животната средина https://www.moepp.gov.mk/?page_id=901

Прогласувањето на Осогово за заштитено подрачје ќе овозможи одржлив развој на локална економија

Министерот Нуредини, како дел од владината делегација предводена од премиерот Зоран Заев, заедно со министерот за локална самоуправа Горан Милевски, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев,  а во присуство на претставници на швајцарската амбасада учествуваше во посетата на Пониква и на активностите за ставање во функција на ски – центарот и изградбата на планинарскиот дом…. Прочитај повеќе »

МЖСПП ги поддржува младите екологисти

Министерство за животна средина и просторно планирање и здружението Young Friends of the Earth Macedonia со денешнато потпишување на Меморандумот за соработка ја потврдија желбата и волјата да соработуваат во полињата од заеднички интерес, преку искористување на професионалните, научно-стручни и материјално-технички  капацитети на двете страни, во правец на креирање на зелени политики, а земајќи ги… Прочитај повеќе »