Категорија: Соопштенија

Информација во врска со кесите за транспорт на стоки

Законот за изменување и дополнување на Законот за управување со пакување и отпад од пакување, објавен во Службен весник на Република Македонија бр.6/2012 од 13.01.2012 година, беше донесен со цел да се спречи, односно да се намали штетното влијание врз животната средина предизвикано од прекумерната употреба на пластичните кеси кои претставуваат големо оптоварување на животната… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 26.12.2014 год.

Во сабота, 27 декември 2014 год., со почеток од 11.00 часот ќе се одбележи официјалното пуштање во употреба на системот за управување со отпадните води во с. Наколец, на брегот на Преспанското Езеро. По тој повод во посета на успешно завршениот проект ќе бидат министерот за животна средина и просторно планирање, г-дин Нурхан Изаири, постојаниот… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста

Одлука за спроведување стратегиска оцена за планскиот документ – Национална стратегија за биолошка разновидност со акционен план