Десетици килограми пластичен и метален отпад отстранети од дното на Мавровското Езеро

Десетици килограми пластичен и метален отпад отстранети од дното на Мавровското Езеро

  (14.07.2014г) Нуракчите на спелео-нуркачкиот клуб „Врело“ и членовите на нуркачкиот...

Министерот Изаири се сретна со шефот на Генералниот директорат за проширување на ЕУ, Давид Кулен

Министерот Изаири се сретна со шефот на Генералниот директорат за проширување на ЕУ, Давид Кулен

 (10.07.2014 година) Министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири...

Со помош на ИПА ќе се градат пречистителни станици

Со помош на ИПА ќе се градат пречистителни станици

(10.07.2014г.) Изразувајќи задоволство од напредокот што Република Македонија го постигнува во...

Изаири: Потребно е интензивирање на соработката со ЕУ

Изаири: Потребно е интензивирање на соработката со ЕУ

Министерот за животна средина Нурхан Изаири со евроамбасадорот Аиво Орав имаа информативна...

Отворени понудите за доделување на концесија за Црна река

Отворени понудите за доделување на концесија за Црна река

На 30.06.2014г во просториите на Министерството за животна средина и просторно планирање беа...

 • Десетици килограми пластичен и метален отпад отстранети од дното на Мавровското Езеро

  Десетици килограми пластичен и метален отпад отстранети од дното на Мавровското Езеро

  Monday, 14 July 2014 10:50
 • Министерот Изаири се сретна со шефот на Генералниот директорат за проширување на ЕУ, Давид Кулен

  Министерот Изаири се сретна со шефот на Генералниот директорат за проширување на ЕУ, Давид Кулен

  Thursday, 10 July 2014 16:08
 • Со помош на ИПА ќе се градат пречистителни станици

  Со помош на ИПА ќе се градат пречистителни станици

  Thursday, 10 July 2014 13:42
 • Изаири: Потребно е интензивирање на соработката со ЕУ

  Изаири: Потребно е интензивирање на соработката со ЕУ

  Friday, 04 July 2014 10:43
 • Отворени понудите за доделување на концесија за Црна река

  Отворени понудите за доделување на концесија за Црна река

  Thursday, 03 July 2014 12:58

Соопштенија

Страната е во изработка!

За министерството

Во напорите за интеграција со современите текови во заштитата на животната средина во Европа и пошироко, а истовремено како еден многу значаен составен дел од процесот на реформите, Владата на Република Македонија го формира Министерството за животна средина (Закон за измени и дополнувања на Законот за органите на управата “Службен весник на РМ” бр.63/98).

Со востановувањето на ова ново мининстерство не само што е дадена можност да се изгради...

Повеќе...

Најава на настани

22-07-2014Ве информираме дека на 23.07.2014 година (среда), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, амбасадорот на Швајцарската...
16-07-2014Министерството за животна средина и просторно планирање, врз основа на Законот за волонтерство („Службен весник на РМ" бр.85/2007 и 161/2008) и Програмата...
08-07-2014Во насока на имплементација на Планот за елиминација на HCFC супстанции во Република Македонија Министерството за животна средина и просторно планирање...
01-07-2014Почитувани, Ве информираме дека на02.07.2014 година (среда), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, шефот на Делегацијата на...
sgpСогласно годишната програма за работа на Владата на Република Македонија, Министерството за животна средина и просторно планирање има обврска да спроведе...

Cistenje Mavrovski ezero podnaslov - 14.07.2014  (14.07.2014г) Нуракчите на спелео-нуркачкиот клуб „Врело“ и членовите на нуркачкиот клуб „Акватек“ лоцираа и извадија повеќе десетици килограми пластичен и метален отпад како шишиња, пластични ќеси, метални конзерви од пијалоци и храна, рибарски мрежи и многу друг ситен смет при подводното чистење на Мавровското Езеро кое случуваше во викендов во Маврово.

 

Read more...

Sredba na ministerot Izairi so david Kulen (10.07.2014 година) Министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири оствари средба со претставници од Директорат за проширување и Делегацијата на Европската Унија во Македонија, предводена од Давид Кулен, шеф на Генералниот Директорат за проширување.

Read more...

raboten sostanok 10.07(10.07.2014г.) Изразувајќи задоволство од напредокот што Република Македонија го постигнува во областа управување со водите, како и за помошта која во овој правец ја добива од Европска Унија преку ИПА инструментот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири го отвори работниот состанок кој на тема: „Обврските кои произлегуваат за општините и јавните комунални претпријатија, пред и во фаза на спроведување на проектите за изградба на пречистителни станици за отпадни води планирани за градба во рамки на ИПА Оперативната програма за Регионален развој 2007-2013“, се одржа денес, во Скопје.

Read more...

1 so Orav

Министерот за животна средина Нурхан Изаири со евроамбасадорот Аиво Орав имаа информативна средба, на која разговараа за сегашните и идните проекти кои се резултат на добрата соработка со Европската Унијаи разменија мислења за тековните случувања во областа животна средина. 

Read more...