Продолжува доградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово (31.07.2014 год.)

Продолжува доградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово (31.07.2014 год.)

Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаирии претставникот на Друштвото за...

Министрите за животна средина и правда разговараа за координација на заедничките активности (30.07.2014 год.)

Министрите за животна средина и правда разговараа за координација на заедничките активности (30.07.2014 год.)

(30.07.2014г.) Во рамки на своите редовни работни активности министерот за животна средина и...

Се интензивира соработката во областа на заштита на животната средина помеѓу Македонија и Словенија

Се интензивира соработката во областа на заштита на животната средина помеѓу Македонија и Словенија

(30.07.2014 год.) Денеска, министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири,...

Средба на министерот Изаири со градоначалниците на Полошкиот плански регион

Средба на министерот Изаири со градоначалниците на Полошкиот плански регион

(25.07.2014 год.) Денеска, на покана на министерот за животна средина и просторно планирање,...

 • Продолжува доградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово (31.07.2014 год.)

  Продолжува доградбата на новиот водоснабдителен систем во Тетово (31.07.2014 год.)

  Четврток, 31 Јули 2014 13:23
 • Министрите за животна средина и правда разговараа за координација на заедничките активности (30.07.2014 год.)

  Министрите за животна средина и правда разговараа за координација на заедничките активности...

  Среда, 30 Јули 2014 13:59
 • Се интензивира соработката во областа на заштита на животната средина помеѓу Македонија и Словенија

  Се интензивира соработката во областа на заштита на животната средина помеѓу Македонија и Словенија

  Среда, 30 Јули 2014 13:40
 • Средба на министерот Изаири со градоначалниците на Полошкиот плански регион

  Средба на министерот Изаири со градоначалниците на Полошкиот плански регион

  Петок, 25 Јули 2014 15:49
 • Потпишан договор за изградба на пречистителна станица во Кочани и Меморандум за разбирање за подготовка на Планот за управување со Струмичкиот речен слив

  Потпишан договор за изградба на пречистителна станица во Кочани и Меморандум за разбирање за...

  Среда, 23 Јули 2014 16:24

Соопштенија

Страната е во изработка!

За министерството

Во напорите за интеграција со современите текови во заштитата на животната средина во Европа и пошироко, а истовремено како еден многу значаен составен дел од процесот на реформите, Владата на Република Македонија го формира Министерството за животна средина (Закон за измени и дополнувања на Законот за органите на управата “Службен весник на РМ” бр.63/98).

Со востановувањето на ова ново мининстерство не само што е дадена можност да се изгради...

Повеќе...

Најава на настани

Почитувани, Ве информираме дека утре, 31.07.2014 година (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири и претставникот на...
Ве информираме дека на 23.07.2014 година (среда), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, амбасадорот на Швајцарската...
Министерството за животна средина и просторно планирање, врз основа на Законот за волонтерство („Службен весник на РМ" бр.85/2007 и 161/2008) и Програмата...

1

(23.07.2014 год.) Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, амбасадорот на Швајцарската Конфедерација, Н.Е. Стефано Лазарото и градоначалникот на општина Кочани, Ратко Димитровски, на денешната средба во просториите на Министерството, потпишаа билатерален договор за изградба на систем за собирање и третман на отпадни води во градот Кочани. 

 

 

 

Повеќе...

Cistenje Mavrovski ezero podnaslov - 14.07.2014  (14.07.2014г) Нуракчите на спелео-нуркачкиот клуб „Врело“ и членовите на нуркачкиот клуб „Акватек“ лоцираа и извадија повеќе десетици килограми пластичен и метален отпад како шишиња, пластични ќеси, метални конзерви од пијалоци и храна, рибарски мрежи и многу друг ситен смет при подводното чистење на Мавровското Езеро кое случуваше во викендов во Маврово.

 

Повеќе...

Sredba na ministerot Izairi so david Kulen (10.07.2014 година) Министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири оствари средба со претставници од Директорат за проширување и Делегацијата на Европската Унија во Македонија, предводена од Давид Кулен, шеф на Генералниот Директорат за проширување.

Повеќе...

raboten sostanok 10.07(10.07.2014г.) Изразувајќи задоволство од напредокот што Република Македонија го постигнува во областа управување со водите, како и за помошта која во овој правец ја добива од Европска Унија преку ИПА инструментот, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири го отвори работниот состанок кој на тема: „Обврските кои произлегуваат за општините и јавните комунални претпријатија, пред и во фаза на спроведување на проектите за изградба на пречистителни станици за отпадни води планирани за градба во рамки на ИПА Оперативната програма за Регионален развој 2007-2013“, се одржа денес, во Скопје.

Повеќе...