Соопштение 25.01.2019 год.

Ве информираме дека утре, на 26.01.2019г. (сабота) заменик министерот за животна средина просторно планирање Јани Макрадули ќе учествува во панел дискусијата на тема “Како до зголемување на електромобилноста”, која е дел од активностите во рамки на “Денот без возила на фосилни горива”. Настанот што е во организација на ПроКредит Банка, ќе се случува на неколку локации пред и во Спортскиот Центар „Борис Трајковски“, во периодот од 12.00 до 14.00 часот.

Панел дискусијата ќе се одржи во конференциска сала СЦ Борис Трајковски, со почеток во 13.00 часот, а свои излагања ќе имаат и Стефан Богоев, градоначалник на општина Карпош, Емилија Спировска од Управниот Одбор на ПроКредит Банка, како и претставници од Порше, ЕВН, Електромобилност Македонија и МЕПСО.

За времетраењето на настанот, дел од улиците покрај СЦ „Борис Трајковски“ ќе бидат трансформирани во Зелени улици, во чии рамки ќе може да поминуваат и паркираат само електрични и хибридни возила, а истовремено, на паркингот до Аква паркот пред Спортскиот Центар ќе биде организирана едукативна изложба на голем број поддржувачи на електромобилноста. Компании како ПроКредит Банка, Порше, Тојота, ЕВН, МЕПСО, Хамачи, Са-Тра, Т-мобиле и Фибернет ќе ги презентираат своите електрични/хибридни возила, како и опремата за нивно полнење и ќе ги споделат сопствените искуства од нивната примена.

Ве покануваме со ваши екипи да присуствувате на настанот.