Соопштение за јавноста 21.09.2018 год.

Ве информираме дека на 24.09.2018 година (понеделник), министерот за животна средина и просторно планирање  Садула Дураки,  ќе се обрати на воведениот настан за промоција напроектот за подобрување на управувањето со цврст отпад во Полошкиот регион.

Настанот ќе се одржи во Конференциската сала на Општина Тетовосо почеток во 13 часот.

Свое ораќање ќе имаат и министерот за локална самоуправа на Сухејл Фазлиу,  амбасадорот на Швајцарија Сибил Сутера Техада, градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари и раководителот на Центарот за развој на Полошки плански регион, Фатмир Саити.

 

Ве покануваме со Ваши екипи да присуствувате на настанот.