INFORMATË PËR MEDIA 16.04.2018

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање, Садула Дураки утре, на 17.04.2018 година (вторник) ќе оствари работна средба со министерката за животна среднина и просторно планирање на Република Косово Албена Решитај.

Средбата ќе се случи во просториите на Министерството за животна средина и просторно планирање (бул. Гоце Делчев бр.8, зграда на МРТВ, 10 кат).

Изјави за медиуми ќе бидат дадени во 10:30 часот.

Ве покануваме со Ваши екипи да присуствувате на настанот.Ju njoftojmë se nesër më 17.04.2018 (të martën), ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor Sadulla Duraki, do të zhvillojë një takim pune me ministren e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor të Republikës së Kosovës Albena Reshitaj.

Takimi do të mbahet në ambientet e Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor (bul.Goce Dellçev nr.8, ndërtesa eRTVM-së, kati i 10-të.

Deklaratat për media do të jepen në orën 10:30.

Ju ftojmë me ekipin tuaj të merrni pjesë në këtë ngjarje.