Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураку присуствуваа на промовирањето на новото меморијално обележје поставено на историската патека – Пано на Пелистер посветена на Првата светска војна

Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураку заедно со американскиот амбасадор Џејмс Бејли присуствуваа на промовирањето на новото меморијално обележје поставено на историската патека – Пано на Пелистер посветена на Првата светска војна, а во организација на Американската Амбасада во Скопје.