Yearly Archives: 2015

Соопштение за јавноста 09.12.2015 год.

Ве информираме дека на 10.12.2015г. (четврток), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири ќе зборува на отварањето на почетниот состанок на проектот “Стабилизирање на емисиите на стакленички гасови од патниот сообраќај преку двојно намалување на потрошувачката на гориво: регионално спроведување на глобалната иницијатива за економија на горивото“, кој треба да придонесе кон намалување… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 07.12.2015 год.

Ве информираме дека на 09.12.2015г. (среда), министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, градоначалникот на општина Берово, Драги Наџински, градоначалникот на општина Пехчево, Игор Поповски, директорот на ЈПКР “Услуга”-Берово, Љупчо Дракалски и директорот на ЈКП “Комуналец”– Пехчево, Ванчо Секуловски ќе го потпишат договорот за спроведување на ИПА проектот “Рехабилитација и проширување на канализациона… Прочитај повеќе »

Соопштение за јавноста 04.12.2015 год.

Ве информираме дека министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, на 7 и 8 декември 2015 година ќе престојува во Париз каде ќе учествува во министерскиот дел на Конференцијата на страните на Рамковната конвенција на Обединетите нации за климатски промени (COP 21). Во рамките на овој сегмент од светскиот Самит за клима се… Прочитај повеќе »